Vés al contingut

Arriba la xarxa de comuns guifi·net a Pontils

  La fibra òptica mancomunada comença a oferir serveis als diferents nuclis d’aquest municipi.

  Els veïns i veïnes de Pontils, Santa Perpètua de Gaià, Vallespinosa i Seguer (La Conca de Barberà) ja poden connectar-se als serveis d’Internet a través de la xarxa guifi·net

  Després de diversos mesos de treball i compromís entre l’Ajuntament de Pontils, l’operadora Punt d’Accés i la Fundació guifi·net, la xarxa de fibra òptica ja és una realitat per als veïns i veïnes d’aquests nuclis del municipi de Pontils.

  La necessitat de connectar la població d’aquest municipi a través d’una infraestructura de telecomunicacions de qualitat s’ha accentuat en els últims mesos. L’objectiu era molt clar, poder desenvolupar les tasques professionals i personals digitals d’una manera més eficaç i ràpida.

  El projecte de desplegament, que ja ofereix connexió, dóna cobertura a gairebé més d’un centenar de llars dels municipis esmentats que ja poden posar-se en contacte i connectar-se a través dels serveis que ofereix l’operadora Punt d’Accés.

  S’han desplegat aproximadament 3.000 metres de fibra òptica i l’accés a la connexió, de moment, és a través de ràdio amb una capacitat de fins a 100 Mbps pels usuaris i d’1Gbps de troncal.

  El desplegament de fibra en aquests quatre nuclis ha estat possible per l’impuls econòmic de l’Ajuntament a través del procés de licitació i l’aprovació en els pressupostos municipals.

  Odoo • Text i Imatge
  Foto: Entorn de Pontils