Vés al contingut

Bankia cedeix la xarxa de fibra òptica de Caixa Laietana de Mataró a la Fundació Guifi.net

  Vegeu la nota a la web de matarosensefils.(*)
  Els convenis amb Ajuntaments i entitats locals ja són força habituals amb guifi.net, relacionat també amb Mataró i ben recent també tenim el del Tecnocampus. Però fins ara eren sobretot Ajuntaments o entitats típicament més petites.
  Esperem que sereix com a impuls important en el desplegament de xarxa de comuns també en zones urbanes i en diferents comarques!
  Endavant doncs amb la Internet per tothom! (sense fils, i també amb fibra)
  (*) reproducció de la nota de Matarosensefils:

  La Fundació Guifi.net és una ONG estesa pel territori que fomenta la creació de xarxes de telecomunicacions en format obert i neutral, que faciliten l’accés a aquestes infraestructures a ciutadans, entitats, administracions i empreses.

  Bankia ha cedit a la Fundació Guifi.net la titularitat de gairebé els tres quilometres de la xarxa de fibra òptica desplegada a Mataró que utilitzava l’antiga Caixa Laietana. Actualment aquesta xarxa estava en desús i Bankia l’havia de retirar. Amb aquesta cessió, Guifi.net, que actualment està desplegada majoritariament amb tecnonologia sense fils i que compta ja amb uns 20.000 nodes, augmenta els seus trams de xarxa amb fibra òptica i Mataró esdevé el nucli urbà amb més estesa de fibra amb format obert de la xarxa de Guifi.net.

  Guifi.net és de tothom qui hi participa i permet la lliure circulació del tràfic de dades per la seva xarxa neutral. Aquesta neutralitat està fonamentada en els Comuns, que és l’acord d’interconnexió que accepten i promouen els seus participants. Aquest model està creant al voltant de la xarxa un ecosistema d’usuaris, empreses i administracions que ofereixen i reben serveis de connectivitat i d’altres tipus, fomentant la competència, l’igualtat d’oportunitats, la creació d’empreses i fent més assequibles els serveis que s’hi ofereixen per l’usuari final.

  Aquest model de xarxa oberta i neutral ha estat reconegut per la Unió Europea i actualment Guifi.net participa en diferents projectes d’àmbit Europeu que promouen aquest model més just i sostenible de desplegament d’infraestructues de telecomunicacions.

  Més informació a la web de la Fundació Guifi.net http://fundacio.guifi.net

  Els Comuns de la xarxa oberta: http://guifi.net/ComunsXOLN#ComunsXOLN