Vés al contingut

Coneixes l’Intelligent Wi-Fi del mòbil?

  Arran d’un article publicat ahir a diferents mitjans online, sembla interessant fer-ne un recull dels pros i contres de l’opció Wi-Fi Intel·ligent dels telèfons mòbils, potser no n’has sentit a parlar mai d’aquesta opció, pot ben ser perquè apareixen opcions a les diferents actualitzacions que desconeixem i articles com aquests ajuden a les persones usuàries a conèixer-les i poder avaluar si els poden ser interessants.

  La característica del ‘Wi-Fi Intel·ligent’ pretén millorar la connexió sense fil del dispositiu mòbil, però és realment útil? Ens interessa? Presentem, resumidament, aspectes positius i negatius del Wi-Fi Intel·ligent, així com la seva seguretat i l’impacte en la durada de la bateria i en la seva vida útil.

  Què és el Wifi Intel·ligent?

  El Wifi Intel·ligent és una opció que pots utilitzar a la configuració del teu telèfon mòbil que permet que s’activi i desactivi automàticament la connexió Wi-Fi en funció de la ubicació on estiguis i de la disponibilitat d’una de les xarxes conegudes, per exemple, la de casa teva i la del teu lloc de treball.

  Com funciona?

  Quan l’opció Wifi Intel·ligent està activada, el telèfon utilitza diferents tecnologies de localització per determinar la seva ubicació. Si es troba en un lloc on hi ha xarxes Wi-Fi conegudes, el telèfon activarà automàticament la connexió Wi-Fi, i si no hi ha xarxes conegudes a l’abast, el Wi-Fi es desactivarà per estalviar bateria.

  Avantatges
  • Estalvi de bateria, és un dels principals avantatges que el Wi-Fi Intel·ligent ofereix. Desactivant el Wi-Fi quan no és necessari, el telèfon redueix el consum energètic, allargant la durada de la càrrega i, a la llarga, la vida útil de la bateria.
  • Connexions més segures, amb el Wifi Intel·ligent, la persona que utilitza el mòbil pot evitar connectar-se a xarxes Wi-Fi públiques no segures. Això redueix el risc d’exposició a amenaces de seguretat com el phishing o l’intercepció de dades.
  • Millora de l’experiència de la persona usuària, al garantir una connexió Wi-Fi quan està disponible una xarxa coneguda, el Wifi Intel·ligent millora l’experiència perquè li permet utilitzar la connexió Wi-Fi i no utilitzar les dades mòbils al detectar-la i connectar-s’hi de forma automàtica.
  Inconvenients
  • Consum de dades, l’ús del Wifi Intel·ligent pot consumir dades perquè el telèfon pot estar constantment determinant la seva ubicació.
  • Possible exposició a riscos de seguretat, tot i que pot ajudar a evitar connexions a xarxes Wi-Fi no segures, el Wifi Intel·ligent no és infal·lible i encara hi ha riscos associats a la connexió automàtica a xarxes desconegudes.
  És segur utilitzar el Wi-Fi?
  • Analitzar el risc, és important tenir en compte els possibles riscos associats amb el Wi-Fi, incloent la possibilitat d’exposició a xarxes no segures.
  • Mesures de seguretat, per mitigar els riscos, la persona usuària pot optar per activar el Wi-Fi només en llocs de confiança, a això hi ajuda el Wi-Fi Intel.ligent, però convé utilitzar altres mesures de seguretat com una VPN en xarxes Wi-Fi públiques.
  Impacte en el rendiment de la bateria

  Desactivar el Wi-Fi quan no es necessita pot tenir un impacte positiu en el rendiment de la bateria i allargar la seva vida útil, això suposa una millora en la durada de la càrrega de la bateria, especialment en situacions on el Wi-Fi no és necessari.

  Configuració

  Cal activar l’Intelligent Wi-Fi i configurar-lo definint quines són per cadascú les xarxes Wi-Fi conegudes.

  El Wi-Fi Intel·ligent és una característica dels telèfons mòbils, oferint avantatges com l’estalvi de bateria i una millor seguretat de la connexió. No obstant això, és important tenir en compte els possibles inconvenients i prendre mesures de seguretat addicionals per garantir una experiència d’ús òptima.

  És segur utilitzar el Wi-Fi en xarxes Wi-Fi públiques?

  És recomanable utilitzar mesures addicionals com una VPN en xarxes desconegudes.

  Puc personalitzar la configuració del Wi-Fi Intel·ligent en el meu telèfon?

  Sí, la majoria dels dispositius permeten personalitzar la configuració del Wi-Fi Intel·ligent per adaptar-lo a les xarxes conegudes de cada persona.

  Hi ha alguna manera de saber quan el Wi-Fi està activat?

  Els telèfons mostren la icona o notificació quan el Wi-Fi està actiu o desactivat.

  Què passa si no hi ha xarxes Wi-Fi conegudes disponibles?

  En aquest cas, el telèfon continuarà utilitzant la connexió de dades mòbils si està activada.

  T’animes a provar-ho?