Vés al contingut

Denúncia a la Generalitat de Catalunya per alentir el desplegament de la fibra òptica i afeblir la competència

  La Fundació guifi.net és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu l’arribada d’Internet a tothom a través d’una xarxa oberta, lliure i neutral com a bé comú.

  Amb aquest objectiu fa anys que promou el desplegament d’una xarxa de fibra òptica a Catalunya. Com a conseqüència d’aquest desplegament ha de fer front al pagament d’una taxa proporcional als metres de fibra desplegats en carreteres. L’import d’aquesta taxa de caràcter anual és superior al cost de la fibra i no s’aplica als grans operadors de telecomunicacions que ja han desplegat les seves xarxes.

  Tot plegat alenteix i sovint impedeix que arribi Internet de qualitat especialment al territori ubicat fora de les àrees urbanes, dificulta la lliure competència i afavoreix de forma descarada als grans operadors de telecomunicacions.

  Una taxa com aquesta, és clarament il·legal per desproporcionada i contrària a la competència, per això, la Fundació guifi.net presenta la denúncia a l’Autoritat Catalana de la Competència i espera que aquesta resolgui la qüestió amb celeritat i de forma que sigui favorable a la lliure competència en igualtat de condicions per al benefici de la millora de les telecomunicacions al país.

  Nota de Premsa

  Adjuntem Nota de Premsa amb informació de la demanda presentada. Per ampliar la informació poden trucar al telèfon 93 250 46 58 o escriure a l’adreça fundacio@guifi.net