Vés al contingut

El desplegament de Xarxa GRETA està arribant a Flix

  Els veïns i les veïnes de Flix podran connectar-se a Internet a través de la xarxa de fibra òptica de comuns

  Des de la setmana passada l’empresa del territori, Temon, està portant a terme els treballs de desplegament de la troncal de la Xarxa de fibra òptica GRETA que unirà Ascó i Flix. La xarxa, que preveu donar accés a Internet de banda ampla a les Garrigues, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, està arribant a Flix. 

  El dilluns 15 de febrer és la data prevista per iniciar l’estesa de fibra òptica al nucli urbà, disseminats i polígon industrial, fet que permetrà començar a connectar els veïns i veïnes del poble de Flix a través de cinc operadores locals: Punt d’Accés, Ebrecom, SomConnexió, Som Internet i Vola.cat. 

  Avui, la plataforma #Enstoquenlafibra i la Fundació Guifi·net, impulsors del projecte de GRETA, han acompanyat els operaris durant el desplegament a la zona on també s’ha comptat amb la presència de l’equip de TV3 de les Terres de l’Ebre que ha entrevistat els impulsors de la xarxa. A més, també s’hi ha desplaçat i un equip que està portant a terme un documental sobre xarxes de comuns i la Fundació Guifi·net. 

  Odoo - Prova 2 a tres columnes

  Foto: operaris de Temon treballant en el desplegament que uneix Ascó i Flix i membres de l’equip de periodistes. 

  La Xarxa GRETA té per objectiu proporcionar accés a Internet a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i les Garrigues a través d’una xarxa de fibra òptica participativa, amb cobertura arreu del territori multioperador. La construcció i gestió de la xarxa, gràcies a les aportacions de particulars, ajuntaments i empreses, permet fer arribar l’accés a Internet cobrint la totalitat de la zona d’una manera sostenible i responsable amb el medi ambient tot eliminant el desequilibri territorial. A més, la presència de diferents operadors locals permet a l’usuari escollir entre diferents ofertes comercials a preus justos, es redueixen els costos i es potencia l’economia de la zona.

  Odoo - Prova 2 a tres columnes

  Foto: operari de Temon treballant en el desplegament que uneix Ascó i Flix.

  Odoo - Prova 3 a tres columnes

  Foto: operaris treballant en el desplegament que uneix Ascó i Flix.

  Odoo - Prova 1 a tres columnes

  Foto: operari treballant en el desplegament que uneix Ascó i Flix.