Vés al contingut

El president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcaldes de la zona visiten Osona

    El Consell Comarcal d’Osona ha rebut una delegació de polítics, alcaldes i personal tècnic del Consell Comarcal de la Terra Alta. Al Consell d’Osona han estat rebuts pel vicepresident primer Lluís Vila i pel conseller de Comunicació i noves tecnologies Carles Banús.

    La delegació de la Terra Alta anava encapçalada pel seu president, Àngel Ferràs i el motiu principal de la visita a Osona era conèixer de primera mà el funcionament de la xarxa de telecomunicacions de guifi.net per poder-la implementar a la Terra Alta, i interessar-se per la nova xarxa de fibra òptica que des de la Fundació de guifi.net s’està desplegant a Gurb.

    La Terra Alta és una de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre on per diversos motius pateixen importants mancances de banda ampla. El Govern de la Generalitat de Catalunya té previst iniciar en aquesta comarca el desplegament de la Xarxa Oberta, factor primordial de cara a facilitar l’arribada de fibra fins a les llars, amb l’objectiu de transformació de la comarca i oferir més opcions als ciutadans i contribuir a l’equilibri del territori.

    La trobada ha estat coordinada pel president de la Fundació Xarxa Oberta Guifi.net, Ramon Roca, el qual ha fet una presentació gràfica a la Sala de Plens del Consell Comarcal, sobre les arrels i el funcionament de la Fundació, de la seva implantació a la comarca així com del funcionament de la xarxa.

    Després de la reunió al Consell Comarcal, tota la delegació s’ha traslladat al terme municipal de Gurb on diverses masies tenen estesa la Fibra Òptica i han vist el punt de connexió que hi ha a la C-17.