Vés al contingut

Els Beneficis del Mobile Social Congress: Comunitat, Consciència i Canvi

  El Mobile Social Congress #MSC24 és una plataforma impulsada per SETEM Catalunya @setemcat, en el marc de la campanya Electrònica Justa, que busca generar un espai de trobada, reflexió i sensibilització ciutadana entorn al consum i la producció d’aparells electrònics i tecnologies de la informació i la comunicació. Però, quins són els objectius i els beneficis del Mobile Social Congress, així com el programa i les sessions que ofereix?

  Objectius del Mobile Social Congress

  Promoció de la Consciència Ciutadana: El principal objectiu del MSC és generar una reflexió i consciència sobre els impactes socials i ambientals de la producció i consum d’electrònica.

  Anàlisi Crítica Ecologista, Feminista i de Drets Humans: El MSC busca analitzar críticament el model de producció i consum d’electrònica des d’una perspectiva ecologista, feminista i de drets humans.

  Denúncia de les Injustícies del Model Actual: S’aspira a denunciar les injustícies del model de producció i consum basat en l’extractivisme i l’externalització dels impactes socials i ambientals al Sud Global.

  Destacar Projectes Innovadors: El MSC destaca projectes i iniciatives que promouen noves maneres de produir i consumir aparells electrònics, respectant els drets de les persones i el medi ambient.

  Per què és necessari el Mobile Social Congress?

  Impacte Ambiental i Social de l’Indústria Electrònica: L’indústria de l’electrònica requereix grans quantitats de recursos minerals, amb un impacte ambiental i social significatiu en les comunitats afectades.

  Opacitat en les Cadenes de Subministrament: L’opacitat en les cadenes de subministrament globals permet a les grans marques de l’indústria vulnerar els drets laborals i les regulacions sobre salut i seguretat.

  Obsolescència Programada: La pràctica de l’obsolescència programada contribueix al creixement dels residus electrònics, amb impactes desiguals entre el Nord i el Sud Global.

  Privacitat i Control de Dades: L’ús d’aparells electrònics planteja interrogants sobre la privacitat i el control de dades, amb implicacions en la seguretat i la privacitat dels usuaris.

  Programa i Sessions del Mobile Social Congress 2024

  El MSC ofereix una sèrie de sessions i activitats que aborden temes rellevants relacionats amb la tecnologia i la justícia social. Algunes de les sessions destacades inclouen:

  Debat amb Experts i Actuació Musical: Una oportunitat per debatre amb experts i gaudir de l’actuació musical del grup de punk català La Élite.

  Cinefòrum i Presentació de Llibres: Sessions que exploren temes com l’impacte de l’extracció de minerals i la presentació de llibres com “Cobalt Red”.

  Taula Rodona sobre Justícia Digital: Debat sobre identitat digital, credencials verificables i la necessitat d’una justícia digital equitativa.

  Jocs Infantils sobre Consum Responsable: Activitats destinades a conscienciar els més joves sobre la importància del consum responsable.

  💡 Què trobarem a la 9a edició del #MSC24?
  • 27/02 Pòdcast amb @carnecruda a @parallel62bcn
  • 29/02 Taules rodones a @calabria_66
  • 02/03 Xerrada i jocs familiars @AFA_DeLesAigues
  • 🌐 Inscripcions gratuïtes: https://mobilesocialcongress.cat