Vés al contingut

Ens estem jugant la neutralitat a internet

  S’està a punt de tramitar al Parlament espanyol una reforma de la Llei 32/2003 General de Telecomunicacions. Per la Fundació i guifi.net en general, la llibertat i la neutralitat de la xarxa és molt important. Per això sempre parlem de xarxa oberta, lliure i neutral.

  Aquest tràmit és una oportunitat per “polir” algunes ambigüitats de la llei actual que alguns aprofiten. Hi ha qui no vol una Internet lliure, i a més estant fent tot el que pot i més per fer-se’n l’amo. Cal entendre bé què significa la neutralitat a internet i perquè és important, i és que no només està en risc, sinó que ara mateix ja ens estan fent tot el joc brut que us podeu imaginar i més.

  He intentat posar un exemple d’això en un llenguatge que espero que s’entengui als mitjans:

  http://www.naciodigital.cat/opinionacional/noticiaON/2081/vic/manresa/passant/madrid
  http://bit.ly/oP5FOG

  Des de la Fundació i amb el suport de més gent procurem fer propostes racionals i en benefici de tothom per protegir les llibertats. Aquestes propostes les hem fet arribar als grups parlamentaris. Ara arriba l’hora de la veritat i els nostres electes tenen l’oportunitat de millorar les coses, no fer res, o empitjorar-les. A veure què fan i quin peu calça cadascú. N’estarem al cas.