Vés al contingut

guifi·net entre els 15 finalistes dels premis European Broadband de la Comissió Europea

  Els dos projectes de guifi.net seleccionats a optar als premis queden com a finalistes

  El passat 27 de setembre, l’Auditori Breydel de Brussel·les va acollir la cerimònia d’entrega dels guardons European Broadband Awards 2022

  Els premis, que reconeixen l’excel·lència i bones pràctiques en projectes de desplegament de banda ampla arreu d’Europa, havien seleccionat 15 projectes d’arreu d’Europa considerats com a casos d’èxit i amb un impacte en la millora de la connectivitat de la població i zones rurals, entre els quals hi havia dos projectes de Guifi·net: “Nordesde de Segovia (Nordesnet)” i “Erro Smart Valley”, Navarra.

  Odoo • Text i ImatgeFoto (d’esquerra a dreta): Enrique Garralda, Alcalde de la Vall d’Erro, i Emilio Utrilla (President de l’Associació Nordesnet), davant de la Comissió Europea a Brussel·les.

  Els projectes premiats de les cinc categories a optar han estat:

  • “High speed boradband for all in Yvelines”, França, guanyador de la primera categoria “Innovative models of financing, business and investment”.
  • “Digital Nord Pas-de-Calais”, França, guanyador de la segona categoria “Cost reduction measures and co-investment”. Categoria on Guifi·net optava a premi amb el projecte “Nordesde de Segovia (Nordesnet)”.
  • “Broadband Director Plan of Navarre 2016-2021”, Navarra, guanyador de la tercera categoria “Socio-economic impact in rural and remote areas”. Categoria on Guifi·net optava al segon premi amb el projecte “Erro Smart Valley”, Navarra.
  • “FTTB build up for everyone in Liechtenstein”, Liechtenstein, guanyador de la quarta categoria “Demand generation and take-up of connectivity”.
  • “Broadband Deployment Project Sankt Nikolai im Sausal”, Àustria, i “Breitbandausbau im Landkreis Bautzen”, Alemanya, els dos guanyadors de la cinquena categoria “Quality and affordability of services”. 

  Odoo • Imatge i textFont (Connectivity EU): Sala de l’entrega de premis de l’Auditori Breydel de Brussel·les.

  L’acte, va comptar amb la presència i obertura de l’esdeveniment de: Rita Wezenbeek (Director of Connectivity EU, Communication Networks, Content and Techology, European Comission), Mario Milouchev (Director of Strategic Plans II, Agriculture and Rural Development, European Comission) i Jan Dröge, de Schuman Associates. 

  Seguidament, el jurat, format per cinc membres amb llarga i reconeguda trajectòria en el sector, juntament amb el Comissari d’Agricultura va dur a terme l’entrega de premis als diferents projectes guanyadors de cada categoria.

  Un cop acabada la cerimònia, els assistents, representants polítics d’entitats i del projectes finalistes van clausurar l’acte amb un network lunch. 

  Aquí podeu consultar, de nou, els projectes finalistes i guanyadors

  Des de la Fundació Guifi·net, tot i no haver estat escollits com a guanyadors dels dos premis seleccionats, volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han fet possible aquest reconeixement a guifi·net. Una tasca de totes aquelles persones que dia rere dia, ajuden i col·laboren conjuntament per fer viable l’accés a Internet a zones rurals a través d’una xarxa més sostenible, gestionada de manera mancomunada, de proximitat i a preus assequibles. 

  Per a nosaltres, i en especial per als projectes seleccionats, ja és motiu de celebració haver arribat fins aquí i formar part dels 15 finalistes d’aquesta edició dels European BroadBand 2022. Ens ajuda a continuar creient i treballant per una xarxa alternativa, més justa i més compromesa amb les persones i l’entorn, una xarxa que connecta persones, barris, pobles i ciutats amb el món. 

  Des de Fundació Guifi·net, donar l’enhorabona a tots els finalistes i guanyadors dels premis European Broad Band 2022 per la seva tasca.

  Odoo • Text i ImatgeFoto (d’esquerra a dreta): Emilio Utrilla, Enrique Garralda i Ramon Roca (President de la Fundació guifi.net) a l’entrada de la Comissió Europea. 

  Odoo • Text i ImatgeFoto (d’esquerra a dreta): Miguel Ángel Irigoyen (Fundació guifi.net) i Emilio Utrilla amb el premi de finalista.