Vés al contingut

La fibra de Gurb ja arriba fins a internet

    Des de finals del 2008 que es va començar a preparar la incorporació de la Fibra Òptica a guifi.net. Durant el 2009 vam iniciar un ambiciós projecte per començar a estendre fibra en zones rurals a Gurb, unes quantes dècades abans de les previsions que llavors (i encara hi han) per a zones d’aquesta mena… un projecte que vam anomenar “FFTF”. Doncs bé, aquests trams que ja feia un temps que estaven en servei, ara també arriben amb fibra fins a la resta d’internet.

    Fet i fotut, hem trigat més de dos anys en completar aquesta primera iteració. Bastant més que no ens pensàvem, però s’ha après molt, i l’important és que ja és una realitat.

    Però la feina no acaba aqui: Ara toca replicar-ho i estendre-ho. El que volem és que les xarxes estiguin a disposició dels usuaris quan abans millor i arreu, i fer-ho d’una manera sostenible. Aquest pas va bastant més enllà de muntar antenes a les teulades i enllaçar-les (i amb això no vull dir que fer-ho sigui fàcil). Les inversions son més importants, i al entrar en servei aquesta mena de trams, planteja també tota mena de nous reptes tecnològics i d’organització.

    Però a guifi.net, sempre anem endavant! I ara encara amb més ànims que mai: Ja tenim connexions d’usuaris que gaudeixen de velocitats de 1 Gigabit.