Vés al contingut

La Fundació aporta més documentació que demostra que les taxes de la Generalitat son discriminatòries i abusives

  La Fundació guifi.net ha tramès a l’Autoritat Catalana de la Competència informació addicional en relació a la denúncia contra la Generalitat de Catalunya per alentir el desplegament de fibra òptica al territori i afeblir la competència.

  Per una banda s’aporten més referències a normativa recent que, en la línia de la reducció de costos per afavorir el desplegament de la fibra òptica, recullen que no s’ha d’aplicar les taxes que la Generalitat ens vol imposar.

  I per una altra banda, es desmenteix rotundament les afirmacions que han fet responsables de la Secretaria de Telecomunicacions en el sentit de que la taxa la paguen tots els operadors i és inferior als preus regulats, ben al contrari, eximeixen als operadors pre-existents, i  l’import multiplica el de qualsevol regulació anterior.

  Tot plegat demostra clarament que la Generalitat ens vol aplicar una taxa discriminatória que només hem de pagar nosaltres eximint als grans operadors, que és abusiva i que fa inviable el desplegament fora de les zones urbanes, alentint amb això que la fibra òptica arribi al territori.

  En conjunt, lamentem que des de la Secretaria de Telecomunicacions s’actuí amb una falta de rigor tan flagrant. Amb independència de si ho fan per desconeixement o connivència amb interessos privats, el que és segur és que en una matèria tan important com és la d’accelerar que la fibra òptica arribi al tot el país, quan parlen del XFOCAT i de portar la fibra òptica al territori, no distingeixen entre el que és interès d’alguns operadors privats molt concrets, i el que és de debò d’interès pel país o el territori 

  Per ampliar la informació poden trucar al telèfon 93 250 46 58 o escriure a l’adreça fundacio@guifi.net

  També podeu ontenir més informació addicional des d’aquests enllaços: