Vés al contingut

La Fundació guifi.net i la Federació Digital EA signen un conveni de col·laboració

  El conveni marc serveix per crear ponts de diàleg i de coneixement mutu entre ambdues entitats
  L’acord que s’ha signat fomentarà l’intercanvi d’informació i experiències, la cooperació en tots els àmbits d’interès comú i la possibilitat de fer accions conjuntament.

  Aquesta signatura no és més que la primera pedra d’una llarga relació que ambdues entitats esperen que sigui molt profitosa veient el potencial i el nombre de membres de cadascuna, és per això que s’ha acordat seguir buscant i facilitant ponts de diàleg i de comunicació per tal d’aprofitar els coneixements de les dues entitats.

  Segons Joan-Carles Samaranch, president de la Federació Digital EA (FEDI-EA), “l’esperit de guifi.net ens recorda molt els nostres orígens, quan, a finals dels 80, radioaficionats de tot el país varem posar en marxa una xarxa de cobertura nacional en AX.25, encara que amb velocitat i freqüències més baixes”, i afegeix “creiem que l’aportació dels radioaficionats a la xarxa de guifi.net pot ser molt valuosa, doncs són molts punts i moltes antenes ja repartides pel territori, a les quals només els hi caldria afegir un ‘trasto’ més”. Per altra banda reconeix que “hi ha molts punts de sintonia en el paper que creiem han de tenir a la societat ambdues entitats”.

  “Des de sempre en el col·lectiu de guifi.net hi han participat i contribuït de forma important radioaficionats”, comenta Ramon Roca, president de la Fundació guifi.net, “és evident que hi ha molts punts en comú en les nostres activitats com ara la gestió de l’espai radioelèctric, antenes, transmissions…”. Finalitza dient “aquest conveni és només una demostració més de la bona relació que no és pas només d’ara, ja ve de sempre i que cal continuar”.

  La Federació Digital EA, fundada el 1992, és la primera federació d’associacions de radioaficionats de tot l’estat, amb seu a Catalunya i vocació internacional, creada amb la finalitat de promoure tot tipus d’activitats en el seu àmbit, oferir serveis comuns als seus membres i afiliats, i donar-els-hi una adequada representació davant dels organismes públics.

  La fundació guifi.net és una fundació privada sense ànim de lucre ni filiació política, fundada l’11 de juliol de 2008 i amb seu a Gurb (Osona). Consta en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 2550. L’objectiu de la fundació és promoure i fomentar les xarxes obertes, lliures i neutrals, permetent així un ús racional i accessible de les infraestructures de telecomunicacions.