Vés al contingut

La xarxa Zuntz Optikoa Zumaia, a punt per realitzar les primeres connexions

  Els domicilis i locals ubicats a Parolaldea, Larretxo i Ardantzabide podran activar el servei al març. Es preveu que tot el municipi disposi de la fibra òptica abans de que acabi l’any

  Imatge d'Odoo i bloc de text

  Zuntz Optikoa Zumaia (ZOZ) el projecte impulsat per l’Ajuntament de Zumaia juntament amb la Fundació Guifi·net per instal·lar fibra òptica a tot el municipi, aconsegueix les connexions necessàries per donar d’alta els seus primers usuaris.

  ZOZ té per objectiu proporcionar accés a Internet de qualitat a través d’una xarxa de fibra òptica participativa, amb cobertura total al municipi i multioperador.

  La construcció i gestió de la xarxa, gràcies a les aportacions de particulars, l’ajuntament i empreses, permet cobrir la totalitat del territori d’una manera sostenible i responsable amb el medi ambient, eliminant el desequilibri digital de la zona. A més, la presència de diferents operadors locals permet que l’usuari esculli entre diferents ofertes comercials a preus justos, reduint els costos i potenciant l’economia de la zona. 

  Els domicilis i locals ubicats entre el Far i el Casc Antic tindran activat el servei abans de març i es preveu que tot el municipi gaudeixi de la fibra òptica abans que acabi l’any. Els futurs usuaris podran contractar el servei a través dels següents operadors: ABAILABIKOTEKEVEL i MARA-EKIN.