Vés al contingut

Materials sobre el Govern de la Xarxa de Comuns i la seva sostenibilitat econòmica

  Durant les darreres setmanes hem estat convidats a participar en diverses jornades relacionades amb les xarxes ciutadanes/comunitàries i ambients acadèmics de recerca i desenvolupament com ara les de GAIA/DEV de Dagstuhl (Alemanya) i San José (Califòrnia, EUA) i goLocal! a Berkeley (Califòrnia, EUA).

  Les nostres participacions han estat centrades sobretot en explicar la nostra experiència en la Governança de la Xarxa de Comuns, a partir de la inspiració en els principis de la premi Nobel d’Economia Elinor Olstrom.

  La nostra feina és traslladar a la pràctica aquests principis a les Telecomunicacions. Hem pogut constatar que aquesta meda d’aspectes socioeconòmics van prenent més interès, i la nostra experiència és pionera en molts aspectes, el que no vol dir que estigui tot fet! Actualment ja s’ha avançat molt desenvlupant aquests mecanismes, però encara queden aspectes pendents en algunez zones. En això haurem de fer un esforç en ls properes setmanes.

  A banda d’això han servit també per renovar contactes amb iniciatives d’arreu del món, compartir idees, plantejar possibles escenaris de col·laboració futurs… tot plegat molt interessant i profitós.

  A continuació adjunto el material de les presentacions que hem fet servir

  Més info a les converses dels canals socials de guifi.net:

  http://social.guifi.net/groups/guifi-professionals/materials-sobre-el-govern-de-la-xarxa-de-comuns-i-la-seva-sostenibilitat