Vés al contingut

Neutralitat a Internet

  Aquests dies s’han produït afectacions molt greus en l’àmbit de la neutralitat de la xarxa, i és que s’està demanant a operadores de telecomunicacions que alterin continguts de la xarxa, aspecte que s’ha fet evident quan Movistar i Vodafone han redirigit la web “ref1oct.eu” a una pàgina on hi apareix el logo de la Guàrdia Civil on s’hi fa referència a una intervenció judicial.

  Anteriorment s’havien afectat els dominis “referendum.cat” i “garanties.cat”, en aquests cassos no pas a través d’operadors, sinó que intervenint directament als gestors d’aquests dominis (noms).

  Sobre tot això:

  1. Avui dia la importància de la neutralitat a Internet és essencial per a les llibertats. Des de guifi.net, i des de sempre hem subratllat la conveniència de reforçar les llibertats i la neutralitat d’Internet. Ho portem en el nostre nom i en els nostres Estatuts. Però sovint l’hem observat compromesa degut a les pràctiques realitzades per part d’alguns operadors, principalment els grans, en aspectes com la priorització de trànsit o abusos en les condicions d’interconnexió.
   Lamentablement les administracions fins ara no ens han fet gaire cas en aquestes queixes.
  2. La feina dels cossos policials i de les autoritats judicials, en tot allò relatiu a la persecució de delictes, és molt important i eventualment pot necessitar de la col·laboració dels operadors.
   Cal però que aquestes funcions s’exerceixin de manera molt respectuosa sense comprometre innecessàriament altres drets, especialment els fonamentals, com ara la llibertat d’expressió.

  És IMPORTANT prendre consciència de la neutralitat i la llibertat a Internet, i que es deixi de fer servir la xarxa per fer-hi el lamentable espectacle que estem veient aquests dies i que haurien d’avergonyir a les autoritats de qualsevol país. 

  Neutralitat