Vés al contingut

Adéu a les restriccions al WiFi públic de la Circular 1/2010 de la CNMC

    La recent decisió de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) d’eliminar les restriccions al WiFi que havien estat establertes per la seva circular 1/2010 és important perquè es posa al dia amb la compatibilització del programa europeu WiFi4EU i obre les portes a una connexió sense fil més àgil i eficient per a tots els ciutadans.

    La circular 1/2010, que havia estat imposada restringint les capacitats de les xarxes WiFi de les administración públiques en espais públics, va mostrar-se desfasada de bon principi i més amb l’evolució tecnològica i la creixent demanda de connectivitat. La seva eliminació arriba després d’una revisió exhaustiva de les polítiques de telecomunicacions i té com a conseqüència immediata una millora significativa actualitzar-se a la normativa europea i l’experiència de l’usuari en les connexions WiFi públiques.

    Amb aquesta mesura, els ciutadans podran gaudir d’una major llibertat i flexibilitat en l’ús de les xarxes WiFi públiques com la proposada per WiFi4EU, amb beneficis concrets com ara una major velocitat de connexió i una millora en la qualitat dels serveis.

    Tenint en compte que dels 29.381 municipis inscrita al programa WiFi4EU, 1.683 són espanyols, és, sobretot important la compatibilització amb el programa europeu WiFi4EU, una iniciativa per proporcionar connexió WiFi gratuïta en espais públics com ara parcs, places i biblioteques. Aquesta sinergia entre les polítiques nacionals i europees assegura una millor coordinació en la implementació de tecnologies de connexió sense fil i fomenta l’ús eficient de recursos.

    La decisió de la CNMC ha estat ben rebuda per part dels experts en telecomunicacions i les administracions públiques, des de la Fundació destaquem la importància d’adaptar la normativa a les noves demandes de la societat digital i, a més, som conscients que amb l’eliminació de restriccions no només es millora la connexió WiFi en àmbits públics per part de les administracions, sinó que es contribueix a donar seguretat jurídica a les 1.683 que estan dins del projecte europeu WiFi4EU i a les han desplegat la infraestructura de punts d’accés WiFi en espais públics com a serveis fora del programa.