Vés al contingut

El futur de les infraestructures digitals arriba amb el paquet de connectivitat de la Comissió Europea

  La Comissió Europea, a través de @DigitalEU, ha anunciat el nou paquet #connectivity, que és una iniciativa que estableix una sèrie d’accions per impulsar la innovació, la seguretat i la resiliència de les xarxes i infraestructures digitals a tota la Unió Europea. Aquestes mesures estan destinades a donar forma a la tecnologia digital de demà, essencial per a la competitivitat futura de l’economia de la UE.

  Objectius clau de la #DigitalDecade

  Per garantir una transició digital exitosa, la UE ha establert objectius específics per a la #DigitalDecade:

  🛜 Connectivitat Gigabit per a tothom
  🌐 Cobertura 5G a tot arreu
  ⚛️ Informàtica quàntica de la UE per al 2025
  ☁️ Nodes al núvol per a un accés ràpid a les dades
  📱 La UE produirà el 20% dels microxips del món

  Aquest conjunt d’objectius demostren el compromís de la UE amb el desplegament d’infraestructures i serveis de xarxa digital avançats, essencials per al desenvolupament i l’adopció de tecnologies futures, com ara la telemedicina, la conducció automatitzada i l’agricultura de precisió.

  Reptes i propostes concretes

  Malgrat els objectius establerts, el sector de les telecomunicacions de la UE s’enfronta a reptes que poden frenar el desplegament de les xarxes d’última generació. Per abordar aquests reptes i assegurar el compliment dels objectius #DigitalDecade, la UE ha iniciat una discussió sobre propostes concretes amb els Estats membres i la comunitat en general.

  El Llibre Blanc sobre com dominar les necessitats d’infraestructures digitals d’Europa estableix els escenaris necessaris per assolir els objectius de connectivitat abans que sigui massa tard. Aquest document ofereix una visió detallada de les mesures que cal prendre per millorar la seguretat i la resiliència de les infraestructures digitals de la UE.

  Noves iniciatives per a les infraestructures de connectivitat

  A més del Llibre Blanc, la UE ha presentat una Recomanació que inclou un conjunt d’accions específiques per millorar la seguretat i la resiliència de les infraestructures de cable submarí. Aquests esforços demostren el compromís de la UE amb la creació d’una infraestructura de connectivitat robusta i segura, fonamental per al futur digital de la regió.

  Per obtenir més informació sobre les noves iniciatives per a les infraestructures de connectivitat de demà, es pot consultar els següents enllaços:

  🔗 Nota de premsa
  🔗 Llibre Blanc
  🔗 Recomanació
  🔗 Preguntes i respostes

  Aquest anunci de la Comissió Europea sobre el futur de les infraestructures digitals representa un pas cap a un entorn digital més avançat, segur i preparat per afrontar els reptes del futur. Participem en les discussions sobre les propostes concretes com a comunitat que som! No ho deixem per demà!